torstai 11. huhtikuuta 2013

tyttöset

Terveiset tytöiltä!
Meidän lampailla on arki ruennut rullaamaan heti hyvin. Ruoka-ajat ovat säännöllisesti aamuin illoin, mutta vierailijoita saavat useampaan kertaan päivässä. 

 kovin ovat seurallisia eläimiä ja juttuunkin jo tullaan hyvin. ;)
Tässä Lambi syöttökaukalossa esiintyy kuvaajalle.

Koiran pyllykuvassa nyt ei sinänsä ole naurun asia, nimittäin late-lammas tuossa kuohkii heinää kun elokuvissa ja kohta tulikin ja pökkäsi samaa sikkurahäntää pyllylle. Kylläpäs kingillekkin Lucalle iski hätä. :D 
Late pitää huolen koirien ja lampaiden arvovallan eroavaisuudesta.

Olen pikkuhiljaa ruennut leipää ja porkkanaa tarjoamaan lampaille. alkuun ravistivat päätään kieli pihalla, kun oli niin kauheaa murua. Nyt jo menee vaivihkaa kun mukavia juttelee tyttösille ;)
Odottelenkin jo, että saadaan lampaat pihalle ja ovat kokoajan silmän alla ja seurattavissa, ovat ne niin loistavia!
kuukauden sisään pitäisi vielä kaksi muuta tyttöstä tulla laumaan.

Eilen käväisin oikeen isossa cityssä olevinaan tsoppailu reissulla. Mukaan tarttui 50m kanaverkkoa. Olisi omaltakin kylältä sitä saanut.. 

Lähdemme huomenna reissuun, joten katsoin parhaaksi esitellä äidille vasaran paikan ja minne kanalaa suunnittelin. Jospa vaikka YYA-sopimuksen nimissä meillä olisi kanala kun kotiudumme! ;)

 Tässä vielä kuvaa näistä nuppusista. Herra on laskeutunut lopullisesti pankolta ja nukkuu siellä missä me muutkin (valitettavasti). En ole aivan varma, mutta epäilen että viisi samaan sänkyyn voi kesähelteillä olla liikaa.. 
Huolestuttaa vähän tuo Killi herra. Kovin laiska eikä uloskaan enää haikaile. Toisaalta jo viimevuosina talvet on pääsääntöisesti vierähtänyt sisällä. Löysin kuitenkin siltä nyt maharöllykästä laikun, jossa vain pohjakarvaa. Toisaalta taas sekin, että röllykkä voi hiertää niin, että karvat hankaantuu pois. Minnikin omaltaan osaltaan auttaa Killiä karvapeitteen kevennyksessä. Juomista menee myös miltei kuppi päivään. Huolestuttaakin, ettei olisi kilpirauhasvaivoja herralla. Ehkä pian tohtorilla käytävä meidän.

Tässä vielä viimehetken pakkailujen keskellä lähden piipahtamaan katsomassa muutamaa vanhaa aarretta. 
Naapurissa olisi myös kaksi kaappia, joista saisin toisen valita. Valinta vaan taitaa olla niin hankala, etten osaa tehdä sitä. Ehkä taidan tänne laittaa äänestyksen pystyyn jos en itse osaa päättää. 

Aurinkoa viikonloppuihinne!
Minä palailen linjoille entistä ehompana ja syöneempänä ensi viikosta!
-Jonna-

17 kommenttia:

  1. no voe sulosuutta..aivan ihania <3

    VastaaPoista
  2. Voi, vielä lisääkin lampaita. Ihanaa kun nuo kohta pääsevät ulkoilemaan. Ja vielä kanalakin, nyt olen kade :) Kannattaa käydä lääkärissä ajoissa jos sattuisi olemaan jotakin vaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, odotellaan jo kovasti että saadaan tarjota tytöille tuoretta syötävää. :) On siinä ehkä opetteleminen, että osaavat kiltisti kulkea aamulla laitumelle ja illaksi navettaan. ;)
      Kanoja odotan kovasti jo, mutta kanala hieman vaiheessa, ensiviikoksi olisi saatava valmiiksi.
      Uskon, että herran kanssa ollaan hätäilty liikaa. Läikkä masussa on ikäänkuin kadonnut ja virtaa taas tullut lisää, liekko emännästä sitä ottanut itseensä. ;)

      Poista
  3. Olikos se Late tuossa ekassa kuvassa valkosessa irokeesissa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Late ensimmäisessä kuvassa taempi, vaalea kaunokainen. ;)

      Poista
  4. Mitäs rotua nämä teidän määkiväiset ovat? :) Meillä on asiaa pähkäilty ja tuumailtu ja luulen että meillekin tulee tässä kesän kynnyksellä vielä samanmoisia elikoita. Jännää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt pistit pahan! Rodusta en aivan osaa sanoa. Naapurimme kasvattaa näitä lampaita langan- ja lopulta lihantuottoon. Olisivatko siis normaaleita suomen lampaita. Onko sellaisia olemassa? Ovat aivan huippu ihania eläimiä, suosittelen kyllä kaikille joilla mahdollisuus näihin! Ylläpito kustannuksetkaan ei ole juuri mitään. :)

      Poista
    2. Onhan niitä suomenlampaita! :)

      Poista
  5. Minioita nuo otuksenne, koko konkkaronkka. kerrothan sitten lampaiden hoidosta ja arjesta kun olette kotiutuneet ja arki muodostuu rutiiniksi lampaiden kanssa. kiinnostaa kovasti tietää kaikista huoltotoimenpiteistä, kuinka usein mitäkin jne.

    Ihanaa lomaa teille! Nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron toki! Kyllähän tämä rullaa hyvin jo rutiinisti, mutta paljon on opittavaa vielä. Ehkäpä on arjen esittelyn paikka kun ollaan päästy ulkoilemaan kesäpäiviksi. :)

      Poista
  6. Suloisia otuksia teillä. :) En tiennyt, että lampaatkin ovat seurallisia!

    Eli teillä nukkuu kissa ja koira molemmat samassa sängyssä? Kyll meidänkin koirat silti molemmat kömpii peiton alle nukkumaan. :D

    Rentouttavaa lomaa teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän lammasneidit ovat oikein seurallisia! Jos tullaan pihaan eikä käydä juttusilla niin huutia käy navetasta!
      Jep, kissa siellä missä me muut koirien kera! Kissa miehen kainalossa aivan kiinni ja koirat jomman kumman jaloissa, yleensä miehen. Minulla kun on tapana heittää juoksulenkkiä unissa. ;)

      Poista
  7. Kuinka suloisia kuvia, ihanat lampaat! :-)

    Toivottavasti ei ole kilpirauhasvaivoja teidän herralla, mutta jos onkin niin onneksi se on ihan hoidettavissa :-)

    Aivan super suloinen myös tuo vika kuva ja siinä kissa ihan todella kauniin värinen! Viisi samassa sängyssä kesähelteillä kuulostaa kyllä aika hauskalta :D

    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta!
      Herra taisi vain vaihtaa talvikarvaansa. Aivankuin läntti olisi hävinnyt ja lepokausikin ohitse. :)
      Viisi samassa sängyssä ei mielestäni ole hyvin hauskaa, ainakaan kesää kohden mennessä. ;) Uskon, että karsinta aloitetaan minusta tai miehestä, muut ovat sen verran jääräpäistä sakkia! :D
      Ovat kyllä oikein suloisia samassa läjässä ja pusutellessa, muutenkin vain niin halittavia murusia!

      Poista
  8. Aivan ihanat lampaat teillä! Niiiiin suloiset. Meidänkin niitylle tekisi hyvää tuommoiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat oikeita terapia tyttösiä, niin nurmelle kun emännällekkin. ;)

      Poista