torstai 14. toukokuuta 2015

Anturoita ja ensisatoa

 Vaikka remppakelit on vaihdelleet auringon ja koko luonnon vihertämään saaneen vesisateen välillä on työmaa edennyt taas huimaa vauhtia. 
Päästiin vaiheesta, jossa tilapäiset tuet kannattelivat kehikkoa.
Kuvassa on varsinaiset tuet kuivamassa ja kehikko odottaa viimeisiä hetkiään tilapäisten tukkien varassa. 
Ikkuna, joka näkyy kuvassa laitetaan umpeen, koska päätyyn tulee laajennus märkätiloja ja kodinhoitohuonetta varten. Ikkunasta pilkottaa työhuoneen vanha pönttöuuni.
Ensimmäisessä kuvassa näkymää salista tupaan. ihan ei vielä ehkä sielun silmin pääse näkemään, kuinka tuohon oviaukkoon tulee kauniit pariovet. Kuvassa näkyy myös anturoiden teon alkuvaiheessa kaivetut kuopat. Keskimmäisessä kuvassa takaseinän anturoita jo valettuna. Viimeisessä kuvassa taas anturoiden muotit laajennukseen jonka valuun päästään viikonloppuna. 

Vaikka kovasti remppa on vienyt ajatuksia, en ole voinut välttyä ajautumasta ihmettelemään luontoa. Pitkän talven jälkeen on puutarha taas alkanut tuottaa satoa. Ensimmäiset raparperimehut, -kiisselit ja -piirakat on tehty. Korvasieniviljelmä saa vielä hetken kerätä kokoa, kunnes raaskii kerätä muhennostarpeet.


Minni-koira nauttii lämpöisistä päivistä ja kevään tuoksuista.


Palaan taas tarjouspyyntöjen pariin. Keittiön suhteen toiveita on paljon, mutta olemassa olevan tilan resurssit niiden toteuttamiseen on yllättävän rajalliset. Ehkä lähden etenemään toiveiden toteuttamisessa valkoisesta Kitchen Aid- monitoimikoneesta ja olkoon loput vain plussaa. ;)
Lisäksi mietinnässä on ikkunat, kodinhoitohuone ja pian myös pintamateriaalit. Ainakin ajatuksen tasolla jo saa pohtia tapetti vaihtoehtoja. 

Suunnitellen 
Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti