sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

päiväni minunaJovelan talopäiväkirja blogista tuli haaste joka on samalla myös arvonta, missä haastettiin lukijat jakamaan päivänsä tapahtumat blogissa.
Tähän Johanna oli ajatuksen saanut siitä, kun hänen ajankäyttöään oli (muutkin) lukijat ihastelleet, kuinka kerkeäväinen hän onkaan.

Tätä ajankäyttö asiaa itseasiassa pohdiskeltiin kotosalla yksi ilta menneellä viikolla.
kun kutakuinkin "normaaliksi" kutsuttu elämän rytmi on päivät arkena töissä, viikonloput vapaalla harrastukset ja kotihommat iltaisin sekä yöt nukutaan. Toki puoliksi meidänkin perheen elämän rytmi on tällainen. 
Kuitenkin puolet arjesta pyörii vuorokauden ympärillä, ei viikkojen tai viikonpäivien.
Vuorokausia on yleensä kaksi peräkkäin, 48 tuntia ja toinen puolisko on kolme vuorokautta, 72 tuntia.
Ensimmäisen pätkän olen aina töissä, jälkimmäisen vapaalla. 
Töissä ollessani en tule iltapäivällä kotiin, siivoamaan ja ruokaa laittamaan. ylipäätään edes kotiin nukkumaan. 
Koti elämä on siis 72 tuntia jolloin yritän hoitaa kaikki pakolliset asiat, asiat joita tekee mieli tehdä ja ennenkaikkea levätä.
Kuitenkaan en tällaisen elämänrytmin äärelle ole joutunut pakosta, vaan aivan oma-aloitteisesti hakeutunut. parempaa ei minun tahdilleni olekkaan elää. Olenhan melkein jokatoinen päivä vapaalla! :)

Päiväni minuna on ennemminkin vuorokausi minuna, sillä elämä ei rajoitu päivään.
Perjantai iltana pötkähdin noin yhdentoista aikaan töissä nukkumaan, haaveissa kyllä hieman oli hyvää unta.
Pahaa aavistamatta 01.57 oli jo mentävä työtehtävälle.
02.40 takaisin lämpöiseen punkkaan ja unille.
03.26 on the road again.
06.12 takaisin ja vielä hetkeksi ennen kellon laulua unille.
07.30 kello pärähtää ja nyt en kyllä muista, millon viimeksi olisin torkutellut. Vasta vailla kahdeksan jaksoin nousta ylös vuoron vaihtoon.
Työvuoron vaihto, raportit tapahtumista ja kirjalliset työt hoidin sekä aamiaisen söin, jonka jälkeen yhdeksän main lähdin ajelemaan kotiin päin. vajaa 15 kilometrin matka kotiin on hyvä aivot narikkaan matka, unohtaa soivat puhelimet ja muun hälinän työvuorosta.
Karautin suoraan postille, josta hain pari pupusta sohvalle istuskelemaan ja ostin helmililjat itselleni äidilleni iloksi. Kotiin tullessa ajelin suoraan naapurin pihaan ja hiippailin äiskän luokse, nappasin Sacun päivähoitoon ja kotiin. 
Kotosalla on aina hurrja tervehdys komitea vastassa, aivankuin olisin viikkosotalla ollut poissa kotoa. Valitettavasti useasti myös siivo on sen näköistä.. 
Eikun siis pusut ja tervehdykset pissatukset ja kakatukset, työ kassin purkaminen ja kalsarit jalkaan. 
ensitöikseen imuroin ja siistin paikat, astiat tiskailin ja arvelin, että ruettava lounaan valmistukseen. Kaupassa käynti vielä pikaiseen ja tuumasta toimeen. Lounaan ohella olin onneksi fiksu ja tekaisin makarooni salaatin illalle valmiiksi. Jauhelihakeittoa, karjalanpiirakoita ja mustikkarahkaa. Muonitin naapurin lapset samassa. Pyykkiä pari koneellista ja jo rupesi mökki näyttämään ei niin eletyltä. ;)
Pikkuveljen ja toisen apumiehen kanssa rupesimme navetan lampolaa remppailemaan iltapäivällä ja viiteen mennessä olikin jo hyvin mallillaan työt. Vapautuksen annoin siinä vaiheessa työnteosta ja arvelin, että lähtisin päikkärit nukkumaan pitkän yön jäljiltä. 
Edelleenkään en päässyt päikkäreille asti, kun juurruin telkkarin eteen virkkailemaan tiskirättejä. Pari tekaisin ja yhden viimeistelin. Pikkusisko kävi iltapäiväunet nukkumassa ja rakas ystäväkin Pohjanmaalta asti kylässä, telkkua, juoruja iltapaa ja earth hour:a, näin menikin loppuilta. Yhdentoista aikaan vielä koirien pissi kakat ja omat hampaat, jolloin peilistä katsonutta rehellisesti sanottuna säikähdin. Vuorokausi paistoi kasvoilta ja voin luvata, ettei taaskaan valokynä pelastaisi aamusta!

Tällaisissa tunnelmissa meni päiväni lauantaina. Iloinen olen lampolan etenemisestä, sillä perjantaina saapuu lampaat.
Useasti töistä tulopäiväni menee aikalailla juostessa, kun taas tänään olen vähän lötkönnyt ja vielä vähän lötkönnyt. omia hommia ja harrastuksia tehdessä. Huomenna rupeankin taas valmistautumaan työvuoroon ja siivoilemaan kotia siihen kuntoon, että voin taas työvuoron jälkeen tulla tänne siivoamaan. :DVieläpä esittelen tässä Kipan Pajalta saamani tunnustuksen.
Sain tämän jo liian kauan aikaa sitten, en muistanut jakaa tätä eteenpäin.


Kiitos paljon Kipa ja terkkuja sinne reissun päälle! :)

Taidan jakaa tätä eteenpäin
Jo mainittuun Jovelaan Johannalle
Kikille
Rouva Kivitikalle
Helille
sekä Sonnihakaan keltaiseen tupaan

Toki olisi mukava kuulla myös teidän päivästänne ja muistakaa osallistua Jovelan kilpailuun sen ohella! :)

Rauhallista palmusunnuntai iltaa teille kaikille!

-Jonna-


15 kommenttia:

 1. Kiitos kovasti :-)
  Kiva oli päivästäsi lueskella, aika vauhdikasta menoa sanoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä!
   Päiväni vapaalla ovat usein kieltämättä vauhdikkaita.. Montabrautaa tulessa ja tehtävänä. :)

   Poista
 2. Kyllä sää hurjasti olet ehtinyt yhden päivän aikana :) Ihanaa, kiitos tunnustuksesta. Mää laitan päiväni minuna postausta tulemaan :) Mahtava postausajatus, täytyy valikoida sellainen päivä, että saan sinne muutakin kuin "Luin blogia, luin toista blogia" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennättää sitä välillä kun ei nuku niin paljon, sitten toiset päivä koomailee nukkua tällaisien päivien vuoksi. ;)
   Odottelen päivääsi! Muistathan osallistua sillä jovelan kilpailuun! :)

   Poista
 3. Tosi kiva aamu, kun sain lukea sun päivästä :) Kiitos!

  Mä olen tehnyt joskus aikoinaan vuorottelua; 7 töissä, 7 vapaata. Se oli silloin mun mielestä tosi kivaa. Viikko töitä välissä vaan nukkuen ja sitten viikko vapaata. Siinä ehti kummasti vaikka mitä. Enää se ei olisi mielekästä, eikä sopisi meidän elämänrytmiin tai yhteiseloon.

  Nytkö ne lampaat saapuvat? Oi mikä ilo! Odotan kovasti raportteja uusien perheenjäsenten asettumisesta taloksi. Siitä tulee varmaan hauskaa ja opettavasta.

  Aurinkoista alkanutt viikkoa ja lämmin kiitos tunnustuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Tämä minun elämäni voi olla nyt parasta, mutta tulevaisuudesta en tiedä oikein mitä se tuo tullessaan! :) tosiaan pienenä naisena elimistökään ei välttämättä tällaista myllyä kestä ja varma olen, etten tästä työstäni eläkkeelle tule jäämään.
   Lampaat tulevat perjantaina, eli ylihuomenna!! Olen uurastanut navetalla pitkiä iltoja jotta on hyvä lampaiden elellä. :) jaan mielelläni neuvojani sitten, kun minulla niitä on jakaa.;) naapurimme on 400 lampaan farmari, joten paljon on opittavaa mutta oppi onneksi lähellä. :)
   Aurinkoa myös teidän viikkoonme! :)

   Poista
 4. No onpahan sitä touhua sielläkin :D
  Mutta eikös se niin mene, että kun tehdään, niin tehdään kanssa - ja sitten kun lorvitaan, niin sitten lorvitaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Se menee minulla todellakin on off tyylillä tämä työnteko vapaa ajalla. ;) joskus laiskottaa koko kolme päivää ja ei auta kun laiskotella! :)

   Poista
 5. Kotiuduttu jo. :D

  Siis apua, ihan vaan vähän ohjelmaa/päivä. Otathan kuvia sitten heti lampaista. Lampaat on niin ihania. Bääää! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuh, se joskus vähän teetättää meillä. ;) otan toki kuvia ja kirjoittelenkin varmaan useaan otteeseen! :) bäääää! ;)

   Poista
 6. Heii!! Toi tarjotin kerkes mennä jo. Haluatko silti noi 2 muuta? :)

  VastaaPoista
 7. Heipp, laitoin sinulle spostia. :)

  VastaaPoista
 8. Hei taas :) Se ei tullut perille, eikä oo roskapostissakaan, kokeiletko uudestaan:hyvaajakaunista@hotmail.fi

  VastaaPoista