torstai 12. joulukuuta 2013

12.

 Noniin, vaihtelevalla menestyksellä sain kuin sainkin luukun tehtyä tällekkin päivälle, mutta kyllä varakoneen kanssa ikävä omaa on. 

Tänään ajattelin esitellä teille meidän tämän vuoden suosikkitortun joka on aika raikkaasti päivitetty versio normaaleista kohuakin herättäneistä luumutähtitortuista.


Tuoreluumutortut on siis tehty normaalista torttu- tai voitaikinasta, vaniljakreemistä tai rahkasta sekä tuoreluumuviipaleista. 
Päälle voisi ripauttaa vielä raesokeria, jos tuoreluumu tuntuu liian kirpsakalta. 
Nämä versiot tein pieniksi suupaloiksi, olikin oikein mukavaa sormiruokaa iltakutsuille.

Menivät hyvin kaupaksi ja olivat kauniin värikkäitäkin. 
Valmistus ei yhtä nopeaa ollut, kuin perinteisten, mutta varmasti vaivan väärti.


Muistakaahan tekin herkutella!
-Jonna-

10 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä,näitä on PAKKO kokeilla:)

    VastaaPoista
  2. NAM! Olen Kirsin kans samaa mieltä, näitä on PAKKO kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. koklaappas, kerro sitten mielipiteesi! :)

      Poista
    2. Oliko sulla kreemit ja luumut myös uunissa vai laitoitko jälkikäteen? Varmaan kaikki oli uunissa... Kysynköhän ihan turhaan :D

      Poista
    3. Jep, kaikki samaan sotkuun uuniin! :) Voi käyttää myös vanilja rahkaa! :)

      Poista
    4. Kreemijauhe oli ainut jota oli kaapissa, eilen sain haettua sitten luumut ja taikinankin (kaiken muun jouluruoan ohessa...). Namskis, tänään kyllä iltapäivällä herkutellaan! :)

      Poista
  3. It all looks so delicious!
    I'm very much enjoying your blog. Inspiring!

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa herkulliselta ja poliittisesti korrrektilta :)
    Koskaan en enää tee torttuja kaupan luumumarmeladista. Kerran unohtui vajaa purkki komeroon ja kun se löytyi seuraavana jouluna, oli sisus aivan priimassa kunnossa. Siinä on varmaankin jotain balsamointiainetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös, oikein ilahduin keksittyäni jotain tasa-arvoista tähän päivään! ;) Juup, tuo kaupan luumumarmeladi on niin... Keinotekoista. Omatekoinen on niin hyvää ja tietää mitä sisältää, eikä muuten avattuna säily seuraavaan jouluun, kokeiltu on. :D

      Poista